Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ontdek dan eerst je waarden!


Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je graag starten als zelfstandige? Dan is het zeker goed om naast de jobinhoud ook even stil te staan bij welke waarden jij in je leven belangrijk vindt?


Welke waarden zijn voor jou van belang?

Heb je geen flauw idee? Dan helpt het om even na te denken over wat je graag zou willen dat mensen over je zeggen wanneer je komt te overlijden. Klinkt misschien een beetje raar, maar het helpt jou om je waarden te definiëren. Ook Stephen Covey (een grootmeester in persoonlijke ontwikkeling) vertelt hierover in zijn boek "de 7 eigenschappen voor succes in je leven". Je waarden kennen is zó belangrijk! Daarom heb ik er een volledige online les aan gewijd, alsook een meditatie die jou helpt om je waarden te ontdekken. Een paar jaar geleden deed ik een gelijkaardige oefening, als een onderdeel van mijn loopbaanbegeleiding. Ik herinner me nog goed, dat ik toen schrok van hoe eindeloos lang de waardelijst bleek te zijn. Toen werd me ook duidelijk dat elk persoon andere waarden belangrijk vindt, en dat dit alleen al ons uniek maakt. Eerlijk gezegd, ik had toen helemaal geen idee welke waarden belangrijk voor me waren. Alles voelde aan als "moeten", ik stond toen ver van mezelf af, ver van wie ik werkelijk was. 


Een bijna-doodervaring.

Nu nog even terug naar onze bijna-doodervaring. Wat zou je dus willen dat mensen over je zeggen wanneer je komt te sterven? Hoe wil je herinnerd worden? Wil jij je kinderen horen zeggen dat ze jou een geweldige mama vonden of een mama die steeds aan het werk was en amper tijd had voor een knuffelmoment? Zou je willen dat jouw man jou omschrijft als iemand die kordaat kon zijn, maar wel rechtvaardig? Of liever als iemand die recht voor de raap was, maar nooit iemand opzettelijk kwaad deed? Dat je iemand was die tijd nam voor haar ouders of eerder iemand die veel waarde hechtte aan goede vriendschappen?


Zijn slaapwel-kusjes voor jou van groot belang?

Je vraagt je nu misschien af "wat heeft dit nu met een nieuwe job of uitdaging te maken?".

Wel, stel dat jij nu beseft dat je het toch belangrijk vindt om je kinderen 's avonds een slaapwel-kusje te kunnen geven. Dan raad ik je aan om hiermee rekening te houden bij het zoeken van een nieuwe uitdaging. Als je kan leven volgens de waarden die je belangrijk acht, creëer je veel meer geluksmomenten gedurende de dag! Een hoe meer geluksmomenten, hoe prettiger het leven voor je aanvoelt.  


Waarden veranderen, jij ook.

Let op, je waarden veranderen ook gedurende jouw leven! Mijn ontevreden gevoel omtrent mijn job als diëtiste ontstond pas wanneer mijn dochtertje geboren werd. Toen kon ik het niet langer opbrengen om elke dag avondconsultaties te doen. Het was dus niet dat ik werkelijk alles beu was aan mijn job (ook al voelde het toen wél zo), maar mijn leven was gewoon niet meer in evenwicht met de waarden die ik op dat moment belangrijk vond. 


Kies jij de job of kiest de job jou?

Vaak gaan we omgekeerd te werk. We zoeken naar wat er allemaal op de arbeidsmarkt beschikbaar is. We vragen ons af of wij zouden passen bij die job. Ik raad je aan het andersom te werk te gaan. Ga eerst ontdekken wie je werkelijk bent (je talenten) en wat jij écht wil (je waarden) en ga dan op zoek naar de job die bij je past. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wie ik ben? Je kan mij een droomdoelencoach of zelfzorgcoach noemen, want op een geheel eigenste manier begeleid ik vrouwen bij het bereiken van hun persoonlijke levensdoelen!

Momenteel werk ik aan een (online) coaching|style programma. Omdat elke vrouw haar eigen #dreamstofollow-leven verdient en na zelf lang zoekende te zijn geweest, is het mijn levensmissie geworden om zoveel mogelijk vrouwen te coachen naar een gelukkig leven met zichzelf (en hun lichaam), door het ontdekken van hun diepste verlangens en het benutten van hun grootste potentieel! 


Wil jij graag verder ontdekken wat jou gelukkig maakt? Dan is de volgende Live Experience Day zeker iets voor jou!


Liefs,

Stefanie


COPYRIGHT STEFANIE    |    ALGEMENE VOORWAARDEN  |   PRIVACY POLICY