Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Wat is jouw passie, jouw ikigai?Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Wat is jouw passie, jouw ikigai?


Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het boek Ikigai, van Francesc Miralles en Hector Garcia was het allereerste boek dat ik las, tijdens mijn persoonlijke zoektocht naar mijn passie. De schrijvers bevragen de inwoners van de blauwe zones (o.a. Sardinië in Italie, Okinawa in Japan, Ikaria in Griekenland,..), dit zijn plaatsen waar de inwoners langer - en zonder ziekten - leven dan in de rest van de wereld, wat maakt dat ze zou gelukkig oud worden.


Ontdek mee hun tips op een langer en gelukkig leven:


1. Ontdek je passie


Jouw passie, is de reden waarom je 's ochtends opstaat. Iedereen heeft er een passie, of zoals de Fransen verwoorden als raison d'être. Sommigen hebben het gevonden en zijn zich bewust van hun passie; in anderen is het wel aanwezig, maar toch zijn ze nog zoekende.


Onze passie is verborgen in ons binnenste en het vergt een geduldige verkenning om tot het diepste van ons wezen door te dringen en het te vinden. Een helder en duidelijk passie hebben, zorgt voor tevredenheid, geluk en betekenis in het leven.


2. Leer intuïtief eten (ontdek het 80%-geheim)


Intuïtief eten kunnen we allemaal. Het is aangeboren aanvoelen wanneer je honger hebt, en wanneer je verzadigd bent. Alleen leren we gaandeweg ons leven niet meer te luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geeft. We overeten ons of eten door andere triggers dan een hongersignaal.


Wanneer je beter leert luisteren naar de signalen van je lichaam en jezelf toelaat om alles terug te eten (dus vergeet alle regeltjes over verboden en toegelaten voedsel), dan leer je ook om tijdig te stoppen. Dit is wat inwoners van de blauwe zones ook doen, ze stoppen met eten zodra ze 'voelen' dat hun 'maag voor 80 procent' gevuld is. Dit kan iedereen, het vergt wel geduld en enige oefening om zelfbewust te worden, maar geloof me het geeft jou er zoveel meer voor terug. Voldoening én genot.


3. Blijf in beweging


Blijf in beweging. Het maakt niet uit welke sport je doet, als je het maar fijn vindt. Heb je al lange tijd niets meer gedaan, start dan met iets kleins zoals touwtje springen of een wandeling maken of dans elke dag op jouw favoriete liedje. Kom in beweging en blijf in beweging, door het voor jezelf aangenaam te maken en kleine stappen te zetten.


Mensen die heel gezond oud worden, dansen nog op 90 jarige leeftijd of tuinieren (ook een vorm van actief bezig zijn). Door te bewegen leer je ook je lichaam beter voelen.


4. Maak plezier en tijd voor je vrienden


Sociale contacten, vriendschappen en echte babbels maken het leven leuk. Ga vaker offline (bv. zet je gsm een paar uur per dag uit) en plan tijd in met je vrienden. Babbel over wat er echt speelt en maak echt contact met elkaar. Onze hersenen maken oxytocine vrij, een hormoon dat ons een gelukkig gevoel geeft bij o.a. het geven van complimenten, wat zorgt voor verbondenheid. Daarom, blijf investeren in echte contacten. Ze maken je gelukkig!


Wil jij graag verder ontdekken wat jou gelukkig maakt? Dan is de volgende Live Experience Day op zaterdag misschien wel iets voor jou.


Liefs,

Stef


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie ik ben?


Je kan mij een droomdoelencoach of zelfzorgcoach noemen, want op een geheel eigenste manier begeleid ik vrouwen bij het bereiken van hun persoonlijke levensdoelen! Momenteel werk ik aan een (online) coaching|style programma. Omdat elke vrouw haar eigen #dreamstofollow-leven verdient en na zelf lang zoekende te zijn geweest, is het mijn levensmissie geworden om zoveel mogelijk vrouwen te coachen naar een gelukkig leven met zichzelf (en hun lichaam), door het ontdekken van hun diepste verlangens en het benutten van hun grootste potentieel! 

Wil jij graag verder ontdekken wat jou gelukkig maakt? Dan is de volgende Live Experience Day zeker iets voor jou!


Liefs,

Stef


COPYRIGHT STEFANIE    |    ALGEMENE VOORWAARDEN  |   PRIVACY POLICY